Vesa Pajula

Vantaalainen perheenisä yrittäjä poliitikko kuntavaaliehdokas

495

Kirjoituksia

Blogia, julkaistuja kirjoituksia sekä muita työstettyjä tekstejä

Vantaalle mahtuu enemmän katutaidetta

Graffitit alikulkutunnelin seinissä, tägätyt muuntajakaapit ja tussilla sutatut vessan seinät ovat arkipäivää. Välillä tussia ja spraypulloa käytetään myös yksityisen talon seinään tai kerrostalon hissiin. Tägääjät ja yksityisomaisuuden suttaajat tuskin ymmärtävät mitä kustannuksia he aiheuttavat ja kuka viime kädessä ne maksaa. Vastaavasti alikulkujen betoniset harmaata massaa elävöittävä graffiti voi olla katutaidetta parhaimmillaan – oivaltava, viihdyttävä, taiteellinen ja hyvinkin suurella pieteetillä tehty.

Nuorisomme ovat kaupunkiyhteisöjemme tärkeitä jäseniä. Elinvoimaisessa, modernissa kaupungissa on katutaiteelle (ja suttaamiselle, miten kukin sen katsoo) osoitettu laillisia paikkoja. Paikkoja jotka voivat olla keskellä ostaria ja kulkuja, sekä paikkoja, jotka ovat sivummalla.

Videon Hakunilan ostarin ”graffitipaikka” ei itse asiassa ole, ainakaan tällä hetkellä, sallittu paikka kenen tahansa käydä näyttämässä taitojaan. Ostoskeskus tekee yhteistyötä eri nuorisotoimijoiden kanssa ja videolla näkyvät graffitit on tehty Pop Up -katutaidetila Skill Yourself projektin osana. Nämä teokset ovat saaneet olla pidempään suttaamatta ja sotkematta kuin mitä maali on kestänyt olosuhteita – seuraavan nuortenprojektin aika siis lienee tulossa.

Niin, olen samaa mieltä. Ei minusta näyttelijäksi ole, se on selvää.